Perlembagaan UMNO

Blog List UMNO - 22 BLOG

Blog List Parti Keadilan Rakyat

http://1.bp.blogspot.com/-zjJ2GnwCIug/TtZZunD6qSI/AAAAAAAAAVk/q1bWTzwQHto/s142/Partai_Keadilan_Rakyat_logo_1.jpg

Blog List DAP

http://3.bp.blogspot.com/-iCPusw-ZyaI/TtZY53tPYNI/AAAAAAAAAVY/j-R_KaTh1UI/s112/bendera%2B-%2BCopy.jpg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM

JOM

Nak Tumpang Duduk-duduk di Sini Boleh???

Nak Tumpang Duduk-duduk di Sini Boleh???
Powered by Blogger.

Blog List Barisan Nasional dan Pro Barisan Nasional

Blog List Barisan Nasional dan Pro Barisan Nasional

293 blogs (Show All)

Wednesday, 1 January 2014

Sudah digulingkah Kerajaan?

Apapun...Tahniah kepada sebahagian "rakyat" yang layak digelar "pejuang"'Himpunan lebih besar jika tiada tindakan k'jaan'

Dewan Pemuda PAS Malaysia mengancam untuk mengadakan satu perhimpunan lebih besar sekiranya kerajaan masih tidak melakukan sebarang tindakan menurunkan kenaikan kos sara hidup.

Ketuanya Suhaizan Kaiat berkata kehadiran 10,000 golongan anak muda ke perhimpunan di Dataran Merdeka pada malam tadi menunjukkan bahawa masyarakat yang mengalami kesempitan hidup kini tidak boleh lagi berdiam diri.

"Saya juga ingin menyatakan rasa yang sama, bahawa himpunan malam tadi adalah permulaannya.

"Jika kerajaan tidak berganjak dengan sikap degil dan tidak bertoleransi dengan rakyat, himpunan yang jauh lebih besar dari ini akan digerakkan," kata Suhaizan dalam kenyataannya.

Katanya, sikap yang ditunjukkan oleh para peserta perhimpunan di Dataran Merdeka itu juga menunjukkan golongan itu menghormati prinsip demokrasi dan tidak bertindak ganas untuk menggulingkan kerajaan seperti didakwa.

Tambahnya, ancaman yang timbul berhubung ancaman bom serta ribuan laporan polis oleh NGO pro-kerajaan juga tidak menghalang kemaraan kumpulan berkenaan untuk menyatakan bantahan mereka.

"Ancaman sebegitu tidak mampu melemahkan kebangkitan peserta terutama anak muda semakin bersemangat dan berani menyatakan sikap tanpa menghiraukan risiko yang bakal ditempuh mereka," katanya.

Menurutnya, ancaman seperti itu hanyala ketakutan golongan tersebut pada "bayang-bayang sendiri".

Sedangkan, kenaikan kos sara hidup itu berpunca dari kegagalan kerajaan mengurus tadbir negara dengan baik, dakwanya.

Perhimpunan tersebut masih tetap diteruskan semalam walau perdana menteri pada hari sebelumnya mengumumkan 11 langkah bagi mengurangkan perbelanjaan sektor awam, termasuk mengurangkan elaun keraian menteri dan timbalan menteri sebanyak 10 peratus.

Warga Kuantan sambut 2014 tanpa bunga api


  • 12:00PM Jan 1 2014
Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) membatalkan pertunjukan bunga api bagi menyambut tahun baru 2014 dalam acara di Kuantan pada malam tadi sebagai tanda kepekaan pada warga negeri itu, yang menghadapi bencana banjir buruk bulan lalu.

Laporan Berita Harian memetik kenyataan Yang Dipertua MPK Datuk Zulkifli Yaacob yang berkata, pembatalan secara mengejut itu dibuat kerana “peka terhadap pandangan ramai”.

“Susulan pembatalan mengejut ini, diharap tidak menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan orang ramai, kerana kita sudah membuat hebahan sejak beberapa minggu lalu.

“Ketika ini, kita juga dalam situasi berwaspada dan kebimbangan berikutan ramalan mengenai gelombang kedua banjir,” katanya seperti dipetik dalam laporan itu.

Sambutan di Pantai Rekreasi Balok itu sepatutnya turut menampilkan persembahan kebudayaan, nanyian dan pantomim.

Banjir di Pahang, antara yang terburuk pernah melanda negeri itu, menyebabkan lebih 40,000 orang dipindahkan pada awal bulan lalu.

Keadaan sambutan di Kuantan itu berbeza dengan suasana meriah dengan pertunjukan bunga api di kawasan Putrajaya, Shah Alam, Melaka dan Alor Setar pada malam tadi.

Malah, pertunjukan bunga api juga dapat dilihat dari kawasan Dataran Merdeka yang menjadi lokasi perhimpunan oleh NGO Gerakan Turun Kos Sara Hidup pada malam tadi.

Pertunjukan tersebut dipercayai diadakan di kawasan berdekatan, di sebelah barat daya Dataran.

Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Seri Ahmad Phesal Talib dalam satu laporan Bernama hari ini menyebut, pertunjukan bunga api di Dataran sememangnya dibatalkan pada malam tadi.

Katanya, tindakan itu dibuat ekoran tindakan peserta perhimpunan untuk membantah kenaikan kos sara hidup yang merempuh masuk ke Dataran.

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dilaporkan memperuntukkan RM15 juta untuk sambutan tahun baru 2014. MK.

ABU: Janji di capati....

No comments:

Post a Comment

JOM TAMBAH ILMU

Blog-blog Sosialis, Pro Sosialis, Pro Syiah,ABU,ABCD,ABU (Asal Bukan Ustaz ) UMNO dan Lain-lain

Blog list 2 (241)

SUMBER DAN BERITA TERKINI

Catatan Terkini dan Terdahulu Di dalam Blog Ini

Kandungan Blog

Blog List 1 - 31

Blog Politik Dan Separa Politik (82)

PERLEMBAGAAN PAS

Blog List PAS -198 Blogs (Show All)

Jom Klik Iklan

Bilangan Login

Jumlah Tetamu Yang Sudi Berkunjung


widgeo.net

Search This Blog

FB

Yang Telah Berlalu Biarkan Berlalu....

Yang Telah Berlalu Biarkan Berlalu....
JOM HIJAUKAN BUMI TUHAN

SEMAKAN DAFTAR SPR